4.8 arvio 

837

arvostelua

333 kulta

333 kulta

Oletko myymässä 333 kultaa?

 • Vaihda 333 kulta rahaksi nopeasti ja turvallisesti
 • Paras hinta hintatakuulla
 • 100% vakuutettu myyntipakkaus, maksu 12h sisällä
 • Suomen luotetuin jalometallien ostaja
 • Palvelua kaikkialle Suomeen
Tilaa ilmainen myyntipakkaus

Miksi valita meidät?

Suomen vanhin ja luotetuin internetin kautta toimiva palvelu. Yli 100 000 asiakkaan käyttämä. Yli 15.000.000 maksettua euroa asiakkaidemme tileille.

Jalometallit rahaksi nopeasti ja turvallisesti. Vakavaraisena ja maksukykyisenä prosessi ilman viiveitä. Maksu jopa 4 tunnin sisällä!  Lähetyskuori vakuutettu minimissään 5000 euron arvosta(lisävakuutus mahdollinen 15000 euroon asti). 

Kustannustehokkain mahdollinen toimintamalli pioneeriudella mahdollistaa ylivoimaisesti alan parhaan hintatason aidon hintatakuun varmistamana.

100% riskitön, ilmainen, sitomukseton ja turvattu. Mikäli et ole tyytyväinen palveluumme, niin kaupan purku on täysin ilmainen!

Monivuotiset ansaitut viralliset sertifikaatit luotettavasta toiminnasta. Yli 27 vuotinen jalometallien asiantuntijuus.

100% suomalainen yritys ja suomalainen palvelu!

Haluan myydä:
Myyntipakkaus sisältää kaiken tarvitsemasi myyntiä varten.
Tarkista punaisella merkityt kohdat
Kunnioitamme yksityisyyttäsi: Emme käytä tietoja muuhun kuin tilauksen hoitamiseen ja siihen liittyvään viestintään. Rekisteriseloste

Sisällysluettelo


Mitä tarkoittaa 333 kulta?

333 kulta tarkoittaa kultaseosta, jossa on 33,3% puhdasta kultaa ja loput 66,7% muista metalleista, kuten kuparista, hopeasta tai sinkistä. Kultaseosten puhtaus ilmoitetaan tuhannesosina, ja 333 kultaa vastaa 8 karaatin kultaa. Karaattijärjestelmä on toinen tapa ilmoittaa kultaseoksen puhtaus, ja se perustuu 24 osaan, missä 24 karaattia tarkoittaa 100% puhdasta kultaa. Näin ollen 333 kulta on melko matalan kultapitoisuuden omaava seos verrattuna yleisempiin kultaseoksiin, kuten 14 karaatin (585) tai 18 karaatin (750) kultaan. Matalampi kultapitoisuus tekee 333 kullasta edullisemman vaihtoehdon, mutta se on myös vähemmän arvokas ja pehmeämpi kuin korkeamman kultapitoisuuden omaavat seokset.

Miten aidon 333 kullan voi tunnistaa?

Aidon 333 kullan tunnistamisessa voi käyttää useita menetelmiä, jotka auttavat erottamaan sen väärennöksistä ja määrittämään sen aitouden. Tässä on muutamia tapoja:

 1. Leimat ja merkinnät: Aito kulta on usein leimattu puhtausmerkinnällä, joka ilmaisee sen kultapitoisuuden. Esimerkiksi 333 kulta on merkitty numerolla "333", mikä tarkoittaa, että se sisältää 33,3% puhdasta kultaa. Tarkista korun sisäpuolelta tai muusta huomaamattomasta kohdasta nämä leimat.

 2. Magneettitesti: Kulta ei ole magneettista materiaalia, joten jos koru tai esine vetää puoleensa magneettia, se ei ole puhdasta kultaa tai sen kultapitoisuus on alhaisempi kuin väitetään. Tämä testi voi auttaa erottamaan joitakin väärennöksiä, mutta se ei ole täysin luotettava, koska jotkut ei-magneettiset metalliseokset voivat myös läpäistä testin.

 3. Happotesti: Kultasepänliikkeissä ja arviointilaboratorioissa käytetään usein happotestejä aitouden varmistamiseen. Tässä testissä pieni kohta esineestä naarmutetaan varovasti pois ja siihen tiputetaan erityistä hapotestiainetta. Värimuutos tai sen puute kertoo metallin koostumuksesta. Happotestisarjoja voi ostaa myös henkilökohtaiseen käyttöön, mutta niiden käyttö vaatii varovaisuutta ja tietämystä.

 4. Tiheystesti: Koska kullalla on tunnettu tiheys (noin 19,32 g/cm³ puhtaalle kullalle), voit mitata esineen tilavuuden ja punnita sen selvittääksesi sen tiheyden. Tämä menetelmä vaatii tarkkaa punnitusta ja tilavuuden mittaamista, mutta se voi olla hyödyllinen, erityisesti jos epäilet esineen olevan täysin kultaa. 333 kullalla on eri tiheys johtuen seosmetalleista, joten tämä testi voi vaatia vertailuarvoja.

 5. Ammattimainen arviointi: Mikäli epäilet esineesi aitoutta, paras vaihtoehto on viedä se ammattilaisen arvioitavaksi. Kultaseppä, jalometallien arviointiin erikoistunut laboratorio tai arvioija voi tarkastaa esineen aitouden ja antaa tarkan arvion sen arvosta.

Kun käytät näitä menetelmiä, on tärkeää muistaa, että niiden tulokset voivat vaihdella ja niitä tulisi käyttää yhdessä saadaksesi kattavan kuvan esineen aitoudesta. Erityisesti happo- ja tiheystestit voivat vahingoittaa koruja, joten niitä tulisi käyttää harkiten tai jättää ammattilaisten tehtäväksi.

Mistä tekijöistä 333 kullan hinta muodustuu markkinoilla?

333 kullan hinta markkinoilla muodostuu useista tekijöistä, jotka vaihtelevat yleisen kultamarkkinoiden dynamiikan mukaisesti sekä sen ominaisuuksien ja kysynnän perusteella. Tässä ovat keskeisimmät tekijät, jotka vaikuttavat 333 kullan hintaan:

 1. Maailmanmarkkinahinta kullalle: Kullan hinta maailmanmarkkinoilla on perusta kaiken kultaseosten hinnan määrittelylle, mukaan lukien 333 kulta. Maailmanmarkkinahinnan määräävät tarjonta ja kysyntä, ja se vaihtelee päivittäin. Vaikka 333 kulta sisältää vain 33,3% puhdasta kultaa, sen hinta on suoraan sidoksissa puhtaan kullan hintaan.

 2. Valmistus- ja jalostuskustannukset: Kultaseosten, kuten 333 kullan, hintaan sisältyy myös valmistus- ja jalostuskustannukset. Tämä kattaa raaka-aineiden, kuten seosmetallien, jalostamisen, korujen suunnittelun, valmistuksen ja mahdollisen viimeistelyn kustannukset.

 3. Kysyntä ja tarjonta: Markkinoiden kysyntä ja tarjonta vaikuttavat suoraan 333 kullan hintaan. Jos kysyntä kasvaa esimerkiksi tiettyjen korujen tai sijoitustuotteiden osalta, hinta voi nousta. Vastaavasti, jos markkinoilla on paljon 333 kultaa tarjolla, hinnat voivat laskea.

 4. Inflaatio ja talouden tila: Inflaatio ja talouden yleinen tila voivat vaikuttaa kultaan sijoituskohteena, mikä puolestaan voi vaikuttaa kaikkien kultatuotteiden, mukaan lukien 333 kullan, hintoihin. Kulta nähdään usein turvasatamana taloudellisesti epävarmoina aikoina, mikä voi kasvattaa sen kysyntää ja hintaa.

 5. Valuuttakurssit: Koska kulta hinnoitellaan yleensä Yhdysvaltain dollareissa maailmanmarkkinoilla, valuuttakurssien vaihtelut voivat vaikuttaa kultatuotteiden, kuten 333 kullan, hintaan eri valuutoissa.

 6. Korujen ja esineiden muotoilu ja brändi: Erityisesti korujen kohdalla 333 kullan hintaan voi vaikuttaa myös itse tuotteen muotoilu, valmistajan tai brändin maine ja tuotteen ainutlaatuisuus. Korkealaatuiset, tunnettujen suunnittelijoiden valmistamat tai erityisen taidokkaasti valmistetut esineet voivat myydä huomattavasti yleistä kultamarkkinoiden hintatasoa korkeammalla hinnalla.

Nämä tekijät yhdessä määrittävät 333 kullan hintaa markkinoilla, ja hinta voi vaihdella merkittävästi riippuen näiden tekijöiden yhdistelmästä ja muutoksista.

Miten 333 kulta eroaa muista jalometalleista, kuten platinasta tai hopeasta?

333 kulta, platinat ja hopea ovat kaikki arvokkaita jalometalleja, joita käytetään laajalti korujen valmistuksessa sekä sijoituskohteina. Nämä metallit eroavat toisistaan monin tavoin, mukaan lukien niiden fyysiset ominaisuudet, käyttötarkoitukset ja markkina-arvo. Tässä on yhteenveto näiden metallien keskeisistä eroista:

Fyysiset Ominaisuudet

 • 333 Kulta (8 karaatin kulta): Sisältää 33,3% puhdasta kultaa, loput seoksesta koostuvat muista metalleista, kuten kuparista ja hopeasta. Tämä alhainen kultapitoisuus tekee siitä kovemman ja kestävämmän kuin korkeamman kultapitoisuuden omaavat seokset, mutta se on vähemmän arvokas ja sillä on vähemmän kultaisen hehkun sävyä.
 • Platina: Erittäin harvinainen ja kestävä metalli, jolla on korkea sulamispiste. Platina on luonnostaan valkoinen ja säilyttää värinsä ja kiiltonsa ilman pinnoitusta. Se on myös hypoallergeeninen, mikä tekee siitä ihanteellisen herkkäihoisille.
 • Hopea: Hopea on pehmeämpi ja edullisempi jalometalli verrattuna kultaan ja platinaan. Se on tunnettu kauniista, kirkkaasta kiillostaan mutta tummuu ajan myötä ilman asianmukaista huoltoa, koska se reagoi ilmassa olevan rikin kanssa.

Käyttötarkoitukset

 • 333 Kulta: Usein käytetään edullisempien korujen valmistukseen. Sen kestävyys tekee siitä sopivan päivittäiseen käyttöön, mutta se ei tarjoa samaa arvokkuutta tai sijoitusarvoa kuin korkeamman kultapitoisuuden omaavat seokset.
 • Platina: Suosittu korkealaatuisten korujen, kuten vihkisormusten ja muiden erityistilaisuuksien korujen valmistuksessa. Platina on raskaampi ja kestävämpi kuin kulta, mikä tekee siitä arvokkaamman valinnan.
 • Hopea: Laajalti käytetty korujen, astiastojen ja taide-esineiden valmistuksessa. Hopea on edullinen vaihtoehto, joka tarjoaa korkealaatuista kiiltoa ja muotoiluvapautta, mutta vaatii enemmän huoltoa säilyttääkseen ulkonäkönsä.

Markkina-arvo

 • 333 Kulta: Markkina-arvo perustuu sen sisältämään kultamäärään sekä kysyntään ja tarjontaan. Koska se sisältää vähemmän kultaa, sen arvo on alempi kuin korkeamman puhtausasteen kultaseoksilla.
 • Platina: Usein kalliimpi kuin kulta markkinoilla, johtuen sen harvinaisuudesta ja fyysisistä ominaisuuksista. Platinaa arvostetaan korkeasta tiheydestään ja kestävyydestään.
 • Hopea: Vaikka hopea on arvokas jalometalli, se on huomattavasti edullisempi kuin kulta tai platina. Sen hinta määräytyy maailmanmarkkinoilla, ja se on suosittu edullisempien korujen ja esineiden valmistuksessa.

Näiden jalometallien valinta koruissa tai sijoituksina riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä, budjetista ja käyttötarkoituksesta. Jokaisella metallilla on ainutlaatuiset ominaisuudet, jotka tekevät niistä arvokkaita eri tavoin.

Mihin tai miten 333 kultaa yleensä käytetään?

333 kultaa käytetään yleensä seuraaviin tarkoituksiin johtuen sen suhteellisen matalasta kultapitoisuudesta (33,3% puhdasta kultaa) ja siten alhaisemmasta hinnasta verrattuna korkeamman puhtausasteen kultaseoksiin:

Korujen valmistus

 • Edullisemmat korut: 333 kultaa käytetään laajalti edullisempien kultakorujen valmistuksessa. Sen suurempi kovuus verrattuna korkeamman puhtausasteen kultaan tekee siitä kestävän materiaalin päivittäiseen käyttöön tarkoitettuihin koruihin, kuten sormuksiin, kaulakoruihin, korvakoruihin ja rannekoruihin.
 • Muotikorut: koska 333 kulta on edullisempi, sitä käytetään usein muotikorujen valmistuksessa, jolloin voidaan tarjota kuluttajille kultaisia koruja ilman korkeaa hintalappua. Tämä tekee kultakorujen omistamisesta saavutettavampaa suuremmalle yleisölle.

Sijoitusvälineenä

 • Vaikka 333 kulta ei ole yhtä suosittu sijoitusväline kuin korkeamman puhtausasteen kultaseokset (esim. 22 karaatin tai 24 karaatin kulta), jotkut sijoittajat voivat silti valita sijoittaa 333 kultaan, erityisesti korujen muodossa. Sijoitusarvo on kuitenkin rajoitettu sen alhaisemman kultapitoisuuden ja vastaavasti alhaisemman markkina-arvon vuoksi.

Käytännön käyttö

 • Palkinnot ja muistoesineet: joissakin tapauksissa 333 kultaa käytetään palkintojen, kuten mitalien tai muistomerkkien, valmistukseen. Tämä tarjoaa kultaisen ulkonäön ilman korkeita kustannuksia, jotka liittyisivät puhtaamman kultaseoksen käyttöön.
 • Korjausmateriaalina: joissain erityistapauksissa 333 kultaa voidaan käyttää korjaamaan tai lisäämään osia korkeamman kultapitoisuuden omaaviin koruihin, vaikka tämä on harvinaisempaa ja vaatii ammattitaitoista käsittelyä, jotta lopputulos näyttäisi yhtenäiseltä.

Esteettiset ja kulttuuriset käytöt

 • Design- ja muotoilukokeilut: suunnittelijat ja taiteilijat voivat käyttää 333 kultaa kokeellisissa projekteissa tai ainutlaatuisten koruesineiden luomiseen, hyödyntäen sen edullisuutta ja fyysisiä ominaisuuksia.

Yhteenvetona voidaan todeta, että 333 kultaa arvostetaan sen taloudellisen hinnan, kestävyyden ja monipuolisten käyttömahdollisuuksien vuoksi, vaikka se ei tarjoakaan samaa sijoitusarvoa tai ylellisyyttä kuin korkeamman puhtausasteen kultaseokset.

Miksi 333 kulta kannattaa myydä tai vaihtaa rahaksi?

333 kulta voi olla järkevää myydä tai vaihtaa rahaksi useista syistä. Vaikka sen kultapitoisuus ja siten arvo markkinoilla on alhaisempi verrattuna korkeamman puhtausasteen kultaan, on olemassa tilanteita, joissa sen myyminen voi olla kannattavaa tai tarpeellista:

Taloudelliset syyt

 • Lisätulojen tarve: myyminen voi tarjota välitöntä rahoitusta henkilökohtaisiin tarpeisiin, kuten laskujen maksamiseen, velan lyhentämiseen tai tärkeisiin hankintoihin.
 • Kullan hinnan nousu: kullan markkinahinnan nousu voi tehdä 333 kullan myymisestä taloudellisesti houkuttelevan vaihtoehdon. Vaikka 333 kulta ei olekaan yhtä arvokasta kuin korkeamman puhtausasteen kulta, sen arvo markkinoilla nousee silti, kun kullan yleinen hinta nousee.

Henkilökohtaiset syyt

 • Käyttämättömien tai vanhojen korujen myynti: jos omistat 333 kultakoruja, joita et enää käytä tai jotka eivät merkitse sinulle mitään henkilökohtaisesti, myyminen voi olla hyvä tapa muuttaa ne rahaksi.
 • Päivitys korkeamman puhtausasteen kultaan: saatat haluta myydä 333 kultasi ja käyttää saadut varat sijoittamiseen korkeamman puhtausasteen kultakoruihin tai sijoituskultaan, jolla on potentiaalisesti parempi arvon säilyvyys pitkällä aikavälillä.

Sijoitusstrategia

 • Portfolion monipuolistaminen: myymällä 333 kultaa ja sijoittamalla tuotot muihin varallisuuslajeihin, kuten osakkeisiin, kiinteistöihin tai digitaalisiin valuuttoihin, voi monipuolistaa sijoitusportfoliotaan ja mahdollisesti hallita riskejä paremmin.
 • Hyödyntäminen markkinatilanteessa: markkinatilanteesta riippuen voi olla strategisesti järkevää myydä 333 kultaa ja odottaa mahdollisuutta ostaa takaisin tai sijoittaa muihin kohteisiin edullisemmin.

Muut syyt

 • Perinnön jakaminen: jos 333 kultaa on saatu perintönä, sen myyminen ja tuottojen jakaminen perillisten kesken voi olla käytännöllinen tapa käsitellä perintöä.
 • Välttämättömyys: joissain tapauksissa taloudelliset vaikeudet tai äkilliset menot voivat tehdä 333 kullan myymisestä välttämätöntä.

Ennen 333 kullan myymistä on suositeltavaa tehdä markkinatutkimusta, saada arvioita useilta ostajilta ja varmistaa, että saa parhaan mahdollisen hinnan. On myös tärkeää ottaa huomioon mahdolliset myyntikulut ja veroseuraamukset, jotka voivat vaikuttaa lopulliseen tuottoon.

Kuinka palvelumme toimii?

Kolmella yksinkertaisella askeleella myyt jalometallisi kotoa ilman stressiä!

Tilaa myyntipakkaus

1. Tilaa täysin ILMAINEN myyntipakkaus

Saat kotiisi pakkauksen jossa on ohjeet, sopimuspaperit, turvapussi sekä palautuskuori lähetystä varten. Saat myös sähköpostiisi linkin omille sivuillesi, jossa voit seurata tilauksesi eri vaiheita ajankohtaisesti.

Jalometallien lähetys arvioitavaksi

2. Lähetä jalometallit ohjeiden mukaisesti

Pakkaa esineet ohjeiden mukaisesti ja vie palautuskuori lähimpään postiin. Voit lähettää jalometallit ilman stressiä, sillä lähetys on valmiiksi maksettu ja vakuutettu 5000 euron arvosta.

Rahaa kullasta

3. Arviointi ja maksu 12 tunnin sisällä

Me maksamme rahat tilillesi välittömästi arvioinnin valmistuttua. Mikäli et ole tyytyväinen, niin voit perua tilauksesi kolmen vuorokauden (72h) sisällä ja lähetämme jalometallisi takaisin veloituksetta ilman minkäänlaisia kustannuksia!

Valitse, mitä evästeitä käytät

Salli käyttäjätietojen kerääminen ja käsittely mainostarkoituksiin.

Salli räätälöityjen mainosten näyttäminen käyttäjien käyttäytymisen ja mieltymysten perusteella.

Salli mainontaan liittyvien tietojen tallentaminen osuvien ja kohdistettujen mainosten näyttämiseksi.

Salli analytiikkatietojen kerääminen ja tallentaminen verkkosivustojen käytön analysoimiseksi ja palvelujen parantamiseksi.