4.8 arvio 

837

arvostelua

833 kulta

833 kulta

Oletko myymässä 833 kultaa?

 • Vaihda 833 kulta rahaksi nopeasti ja turvallisesti
 • Paras hinta hintatakuulla
 • 100% vakuutettu myyntipakkaus, maksu 12h sisällä
 • Suomen luotetuin jalometallien ostaja
 • Palvelua kaikkialle Suomeen
Tilaa ilmainen myyntipakkaus

Miksi valita meidät?

Suomen vanhin ja luotetuin internetin kautta toimiva palvelu. Yli 100 000 asiakkaan käyttämä. Yli 15.000.000 maksettua euroa asiakkaidemme tileille.

Jalometallit rahaksi nopeasti ja turvallisesti. Vakavaraisena ja maksukykyisenä prosessi ilman viiveitä. Maksu jopa 4 tunnin sisällä!  Lähetyskuori vakuutettu minimissään 5000 euron arvosta(lisävakuutus mahdollinen 15000 euroon asti). 

Kustannustehokkain mahdollinen toimintamalli pioneeriudella mahdollistaa ylivoimaisesti alan parhaan hintatason aidon hintatakuun varmistamana.

100% riskitön, ilmainen, sitomukseton ja turvattu. Mikäli et ole tyytyväinen palveluumme, niin kaupan purku on täysin ilmainen!

Monivuotiset ansaitut viralliset sertifikaatit luotettavasta toiminnasta. Yli 27 vuotinen jalometallien asiantuntijuus.

100% suomalainen yritys ja suomalainen palvelu!

Haluan myydä:
Myyntipakkaus sisältää kaiken tarvitsemasi myyntiä varten.
Tarkista punaisella merkityt kohdat
Kunnioitamme yksityisyyttäsi: Emme käytä tietoja muuhun kuin tilauksen hoitamiseen ja siihen liittyvään viestintään. Rekisteriseloste

Sisällysluettelo


Mitä tarkoittaa 833 kulta?

833 kulta tarkoittaa kultaseosta, jossa on 83,3% puhdasta kultaa ja loput muista metalleista, kuten hopeasta, kuparista tai sinkistä. Nämä lisämetallit sekoitetaan kultaan parantamaan sen kestävyyttä, kovuutta ja työstettävyyttä, koska puhdas kulta on erittäin pehmeää ja taipuisaa. Kultaseosten leimaamisessa käytetään lukuarvoja, jotka ilmaisevat kultapitoisuuden tuhannesosina. Esimerkiksi 833 leima kertoo, että 1000 osasta seosta 833 osaa on puhdasta kultaa. Tämä vastaa noin 20 karaatin kultaa, vaikka karaattijärjestelmä ei olekaan yleisesti käytössä kaikissa maissa. 833-kulta on siis verrattain korkean kultapitoisuuden omaava seos, jota käytetään korujen ja muiden arvoesineiden valmistuksessa.

Mistä tunnistaa aidon 833 kullan?

Aidon 833 kullan tunnistamiseen on muutamia keinoja, joita sekä ammattilaiset että kuluttajat voivat käyttää. Tässä muutamia yleisimpiä tapoja:

 1. Leimat: Aidossa 833-kultakorussa tai -esineessä on yleensä leima, joka ilmaisee sen kultapitoisuuden. Leima voi olla esimerkiksi "833" tai vastaava, mikä osoittaa, että esine sisältää 83,3% puhdasta kultaa. Joissakin maissa voi olla myös valmistajan leima tai muu tunnus, joka auttaa tunnistamaan esineen alkuperän.

 2. Magneettitesti: Kulta ei ole magneettista, joten magneetin ei pitäisi vetää puoleensa aitoa kultakorua tai -esinettä. Jos magneetti vetää esinettä puoleensa, se sisältää todennäköisesti muita metalleja ja on siten joko väärennös tai alhaisemman kultapitoisuuden omaava seos.

 3. Happotesti: Ammattilaiset käyttävät usein happotestejä määrittääkseen kultaseosten puhtauden. Tässä testissä käytetään erilaisia happoja, jotka reagoivat eri tavoin riippuen metallin kultapitoisuudesta. Happotesti on tarkka mutta vaatii erityisiä kemikaaleja ja asiantuntemusta, joten sitä ei suositella tehtäväksi kotioloissa.

 4. Äänitesti: Kulta tuottaa tietyntyyppisen äänen pudotettaessa sitä kovalle pinnalle. Tämä testi vaatii kokemusta, sillä äänen erottaminen vaatii vertailukohtaa ja harjaantunutta korvaa.

 5. Ammattilaisen arviointi: Jos epäilet esineesi aitoutta, paras tapa on viedä se ammattilaiselle arvioitavaksi. Jalometallien asiantuntijat, kuten kultasepät ja arvioijat, voivat käyttää erilaisia testejä ja laitteita kuten röntgenfluoresenssispektrometria (XRF) tarkasti määrittääkseen kultaseoksen puhtauden.

Muista, että vaikka yllä mainitut menetelmät voivat antaa viitteitä kultaseoksen aitoudesta, ainoa varma tapa on ammattilaisen tekemä tarkastus ja arviointi.

Mitkä ovat yleisimmät käyttötarkoitukset ja käyttökohteet 833 kullalle?

833-kulta on suosittu materiaali erityisesti Euroopassa ja tietyissä muissa maailman osissa. Sen yleisimmät käyttötarkoitukset ja käyttökohteet ovat:

 1. Korut: Yksi yleisimmistä 833-kullan käyttökohteista on korujen valmistus. Sen suhteellisen korkea kultapitoisuus tekee siitä arvokkaan, mutta lisämetallien ansiosta se on myös tarpeeksi kestävä arkipäiväiseen käyttöön. 833-kulta soveltuu erinomaisesti sormuksiin, korvakoruihin, kaulakoruihin, rannekoruihin ja muihin koruihin, joissa yhdistyvät kauneus ja kestävyys.

 2. Kellojen ja kellotaulujen valmistus: Joissakin tapauksissa 833-kultaa käytetään arvokellojen ja niiden osien, kuten kellotaulujen, valmistukseen. Kullan kiilto ja kestävyys lisämetallien ansiosta tekevät siitä suositun valinnan korkealaatuisten kellojen valmistuksessa.

 3. Taide-esineet ja koriste-esineet: Kultaseokset, kuten 833-kulta, ovat suosittuja materiaaleja taide- ja koriste-esineiden valmistuksessa. Niitä voidaan käyttää patsaiden, veistosten, maljakoiden ja muiden koristeellisten esineiden valmistukseen, jotka hyödyntävät kullan luonnollista kauneutta ja kestävyyttä.

 4. Uskonnolliset esineet: 833-kultaa voidaan käyttää myös uskonnollisten esineiden, kuten ristien, ikonien ja muiden kulttipalveluksessa käytettävien esineiden valmistukseen. Sen arvo ja kestävyys tekevät siitä sopivan materiaalin esineille, joilla on suuri henkinen tai uskonnollinen merkitys.

 5. Hammaslääketiede: Vaikka 833-kultaa ei yleisesti käytetä hammaslääketieteessä (koska hammaslääketieteelliset sovellukset vaativat usein kovempia ja erikoistuneempia seoksia), on mahdollista, että joissakin erityistapauksissa kulta- ja metalliseokset, joilla on vastaava kultapitoisuus, voivat olla käytössä.

 6. Keräilyesineet ja sijoitus: Jotkut ihmiset hankkivat 833-kultaa sisältäviä esineitä keräilytarkoituksiin tai sijoituksena. Kullan arvon odotetaan yleensä kasvavan ajan myötä, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon pitkän aikavälin sijoituksille.

Vaikka 833-kulta on kestävämpää kuin puhtaampi kulta, sen käyttökohteet keskittyvät yleensä aloille, joissa yhdistyvät esteettiset arvot ja kohtuullinen kestävyys.

Mitä eroa on 833 kullalla verrattuna muihin jalometalleihin, kuten hopeaan tai platinaan?

833-kulta, hopea, ja platina ovat kaikki arvostettuja jalometalleja, mutta niillä on merkittäviä eroja koostumuksessa, ominaisuuksissa, käyttötarkoituksissa ja arvossa. Tässä käydään läpi näiden metallien pääasialliset erot.

833-Kulta

 • Koostumus: 833-kulta sisältää 83,3% puhdasta kultaa, loput ollessa sekoitus muita metalleja, kuten hopeaa ja kuparia, jotka parantavat sen kestävyyttä ja työstettävyyttä.
 • Ominaisuudet: Kullan ainutlaatuinen keltainen kiilto, hyvä korroosionkestävyys ja muokattavuus. Kestävämpää kuin puhtaampi kulta mutta pehmeämpää kuin monet muut metalliseokset.
 • Käyttötarkoitukset: Pääasiassa korut, sijoituskolikot, taide- ja koriste-esineet sekä tietyt kellot.
 • Arvo: Kullan arvo perustuu sen puhtauteen, harvinaisuuteen ja kysyntään sekä sijoitusmarkkinoilla että koru- ja taide-esineissä.

Hopea

 • Koostumus: Hopea on luonnossa esiintyvä jalometalli, joka usein seostetaan kuparilla parantamaan sen kestävyyttä.
 • Ominaisuudet: Erinomainen heijastavuus, paras sähkön ja lämmön johtavuus kaikista metalleista. Hopea tummuu ajan myötä ilman rikkipitoisten yhdisteiden vaikutuksesta.
 • Käyttötarkoitukset: Korut, astiastot, teolliset sovellukset (esim. elektroniikka ja aurinkokennot), valokuvaus ja antiikkiesineet.
 • Arvo: Hopean arvo on tyypillisesti alhaisempi kuin kullan, mikä johtuu osittain sen suuremmasta saatavuudesta ja monipuolisemmista käyttötarkoituksista.

Platina

 • Koostumus: Platina on harvinainen, luonnossa esiintyvä jalometalli, joka on yleensä puhtaampaa koruissa ja teollisissa sovelluksissa kuin kulta tai hopea.
 • Ominaisuudet: Erittäin korroosionkestävä, erittäin kestävä ja raskas. Platina on myös hypoallergeeninen, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan herkälle iholle.
 • Käyttötarkoitukset: Korkealaatuiset korut, katalysaattorit autoteollisuudessa, hammaslääketiede, lääketieteelliset instrumentit ja investoinnit.
 • Arvo: Platina on yleensä kalliimpaa kuin kulta tai hopea, mikä johtuu sen harvinaisuudesta, louhinnan vaikeudesta ja monipuolisista teollisista sovelluksista.

Yhteenvetona, 833-kulta, hopea ja platina tarjoavat erilaisia etuja ja haittoja riippuen niiden käyttötarkoituksesta. Kullan ja erityisesti 833-kullan ainutlaatuinen kiilto ja arvo tekevät siitä suositun koruissa ja sijoituskohteena. Hopea on arvostettu sen heijastavuuden ja teollisten sovellusten vuoksi, kun taas platinan korkea kestävyys ja korroosionkestävyys tekevät siitä ihanteellisen vaihtoehdon korkealaatuisiin koruihin ja teollisiin käyttötarkoituksiin.

Mitkä tekijät vaikuttavat 833 kullan hintaan markkinoilla?

833 kullan hintaan markkinoilla vaikuttavat monet samat tekijät kuin muiden kulta- ja jalometallituotteiden hintoihin. Nämä tekijät voidaan jakaa globaaleihin taloudellisiin, poliittisiin, ja markkinaan liittyviin tekijöihin sekä kysyntään ja tarjontaan perustuviin seikkoihin. Tässä on joitakin keskeisiä tekijöitä, jotka vaikuttavat 833 kullan hintaan:

 1. Maailmanmarkkinoiden kultahinta: Koska 833-kulta on seos, joka sisältää 83,3% puhdasta kultaa, sen markkina-arvo seuraa läheisesti maailmanmarkkinoiden kultahintaa. Kullan hinta määräytyy pääasiassa Lontoon kultamarkkinoilla ja New Yorkin COMEX:ssä.

 2. Tarjonta ja kysyntä: Kullan tarjonta tulee louhinnasta, kierrätyksestä ja keskuspankkien myynneistä tai ostoista. Kysyntä puolestaan tulee koruteollisuudesta, sijoittajilta ja teknologiateollisuudesta. Jos kysyntä ylittää tarjonnan, se voi nostaa kullan hintaa, ja päinvastoin.

 3. Maailmantalouden tila: Taloudellinen epävarmuus, inflaatio, valuuttakurssien vaihtelut ja matalat korkotasot voivat lisätä kysyntää kullalle sijoituskohteena, mikä voi nostaa sen hintaa. Kulta nähdään usein "turvasatamana" taloudellisesti epävakaina aikoina.

 4. USD:n valuuttakurssi: Kulta hinnoitellaan yleensä Yhdysvaltain dollareissa, joten dollarin vahvistuminen tai heikkeneminen suhteessa muihin valuuttoihin voi vaikuttaa kullan hintaan. Heikko dollari tekee kullasta halvemman muiden valuuttojen haltijoille, mikä voi lisätä kysyntää ja nostaa hintaa.

 5. Geopoliittiset jännitteet: Sodat, konfliktit ja poliittiset kriisit voivat lisätä kysyntää turvasijoituksille, kuten kullalle, nostamalla sen hintaa.

 6. Keskuspankkien politiikka: Keskuspankkien, kuten Yhdysvaltain Federal Reserve, Euroopan keskuspankin ja muiden suurten pankkien, harjoittama rahapolitiikka vaikuttaa korkotasoihin ja inflaatio-odotuksiin, mikä puolestaan vaikuttaa kullan kysyntään sijoituskohteena.

 7. Teknologinen kysyntä: Vaikka 833-kultaa käytetään pääasiassa koruissa, kulta yleisesti on tärkeä komponentti elektroniikassa ja muissa teknologisissa sovelluksissa. Teknologiateollisuuden kasvu voi siis vaikuttaa kysyntään ja kultamarkkinoiden hintoihin.

 8. Sijoittajien mieliala: Sijoittajien näkemykset maailmantaloudesta, riskinottohalukkuus ja sijoitusstrategiat voivat myös vaikuttaa kultamarkkinoihin. Esimerkiksi kun sijoittajat hakevat turvaa markkinoiden volatiliteetilta, kultaan sijoittaminen voi kasvaa, mikä nostaa sen hintaa.

Nämä tekijät yhdessä määrittävät 833 kullan ja muiden kultatuotteiden hinnan markkinoilla, ja niiden merkitys voi vaihdella ajan myötä taloudellisten ja poliittisten olosuhteiden muuttuessa.

Miksi 833 kulta kannattaa myydä tai vaihtaa rahaksi?

833 kulta, kuten muutkin jalometallit, voi olla arvokas omaisuuserä, ja sen myyminen tai vaihtaminen rahaksi voi olla järkevää useista syistä. Tässä on joitakin tilanteita, joissa 833 kullan myynti voi olla kannattavaa:

 1. Korkeat markkinahinnat: Jos kullan hinta markkinoilla on korkealla, voit saada hyvän hinnan myymälläsi 833 kullalle. Markkinahintojen seuraaminen voi auttaa päättämään oikeasta myyntiajankohdasta.

 2. Rahoituksen tarve: Jos tarvitset rahaa kiireellisiin menoihin, kuten laskujen maksamiseen, suurempiin hankintoihin, tai yllättäviin taloudellisiin tarpeisiin, kullan myyminen voi tarjota tarvittavan rahoituksen nopeasti.

 3. Sijoitusstrategian muutos: Jos haluat muuttaa sijoitusportfoliosi rakennetta, esimerkiksi monipuolistamalla sijoituksiasi tai siirtymällä likvidimpiin varoihin, kullan myyminen voi olla osa tätä strategiaa.

 4. Hyödyntäminen korkeassa hintatasossa: Jos uskot kullan hinnan olevan huipussaan tai arvioit markkinoiden suunnan muuttuvan laskuun, myynti voi olla hyvä tapa lukita voitot.

 5. Ei käyttöä tai tunnearvoa: Jos omistat 833-kultakoruja tai -esineitä, joilla ei ole sinulle käyttötarkoitusta tai tunnearvoa, niiden myyminen ja varojen sijoittaminen uudelleen voi olla järkevää.

 6. Riskien hallinta: Jalometallien hinnat voivat olla volatiileja, ja jos haluat vähentää sijoitusportfoliosi riskiä, saatat päättää myydä osan kultavarannoistasi.

 7. Tarve likviditeetille: Kulta on likvidi omaisuuserä, ja sen myyminen voi olla nopea tapa muuttaa sijoituksesi käteiseksi.

 8. Välttää tulevat markkinariskit: Jos odotat talouden taantumaa, valuuttakurssien heilahteluita tai muita makrotaloudellisia tekijöitä, jotka voivat laskea kullan hintaa, myynti voi olla keino suojautua näiltä riskeiltä.

Kuinka palvelumme toimii?

Kolmella yksinkertaisella askeleella myyt jalometallisi kotoa ilman stressiä!

Tilaa myyntipakkaus

1. Tilaa täysin ILMAINEN myyntipakkaus

Saat kotiisi pakkauksen jossa on ohjeet, sopimuspaperit, turvapussi sekä palautuskuori lähetystä varten. Saat myös sähköpostiisi linkin omille sivuillesi, jossa voit seurata tilauksesi eri vaiheita ajankohtaisesti.

Jalometallien lähetys arvioitavaksi

2. Lähetä jalometallit ohjeiden mukaisesti

Pakkaa esineet ohjeiden mukaisesti ja vie palautuskuori lähimpään postiin. Voit lähettää jalometallit ilman stressiä, sillä lähetys on valmiiksi maksettu ja vakuutettu 5000 euron arvosta.

Rahaa kullasta

3. Arviointi ja maksu 12 tunnin sisällä

Me maksamme rahat tilillesi välittömästi arvioinnin valmistuttua. Mikäli et ole tyytyväinen, niin voit perua tilauksesi kolmen vuorokauden (72h) sisällä ja lähetämme jalometallisi takaisin veloituksetta ilman minkäänlaisia kustannuksia!

Valitse, mitä evästeitä käytät

Salli käyttäjätietojen kerääminen ja käsittely mainostarkoituksiin.

Salli räätälöityjen mainosten näyttäminen käyttäjien käyttäytymisen ja mieltymysten perusteella.

Salli mainontaan liittyvien tietojen tallentaminen osuvien ja kohdistettujen mainosten näyttämiseksi.

Salli analytiikkatietojen kerääminen ja tallentaminen verkkosivustojen käytön analysoimiseksi ja palvelujen parantamiseksi.