4.8 arvio 

828

arvostelua

Kullan merkinnät koruissa

Kullan merkinnät koruissa

Etsitkö tietoa aiheesta kullan merkinnät koruissa?

  • Lue lisää aiheesta kullan merkinnät koruissa alapuolelta
  • Myy arvoesineet rahaksi nopeasti ja turvallisesti
  • 100% vakuutettu myyntipakkaus, maksu 12h sisällä
  • Suomen luotetuin jalometallien ostaja
  • Palvelua kaikkialle Suomeen
Tilaa ilmainen myyntipakkaus

Miksi valita meidät?

Suomen vanhin ja luotetuin internetin kautta toimiva palvelu. Yli 100 000 asiakkaan käyttämä. Yli 15.000.000 maksettua euroa asiakkaidemme tileille.

Jalometallit rahaksi nopeasti ja turvallisesti. Vakavaraisena ja maksukykyisenä prosessi ilman viiveitä. Maksu jopa 4 tunnin sisällä!  Lähetyskuori vakuutettu minimissään 5000 euron arvosta(lisävakuutus mahdollinen 15000 euroon asti). 

Kustannustehokkain mahdollinen toimintamalli pioneeriudella mahdollistaa ylivoimaisesti alan parhaan hintatason aidon hintatakuun varmistamana.

100% riskitön, ilmainen, sitomukseton ja turvattu. Mikäli et ole tyytyväinen palveluumme, niin kaupan purku on täysin ilmainen!

Monivuotiset ansaitut viralliset sertifikaatit luotettavasta toiminnasta. Yli 27 vuotinen jalometallien asiantuntijuus.

100% suomalainen yritys ja suomalainen palvelu!

Haluan myydä:
Myyntipakkaus sisältää kaiken tarvitsemasi myyntiä varten.
Tarkista punaisella merkityt kohdat
Kunnioitamme yksityisyyttäsi: Emme käytä tietoja muuhun kuin tilauksen hoitamiseen ja siihen liittyvään viestintään. Rekisteriseloste

Sisällysluettelo


Mitä tarkoittaa kulta?

Kulta on arvokas ja harvinainen metalli, joka on ollut ihmisten arvostama jo vuosituhansien ajan. Kulta on loistava ja pehmeä metalli, jota on helppo työstää ja muotoilla erilaisiksi koruiksi ja esineiksi. Kulta on myös erittäin kestävä ja säilyttää kauneutensa vuosikymmenien ajan, mikä tekee siitä suositun materiaalin koruissa ja muissa arvoesineissä.

Kulta on myös arvokas sijoitus, sillä sen arvo säilyy ja usein jopa nousee ajan myötä. Kullan hinta määräytyy maailmanmarkkinoilla ja se voi vaihdella päivittäin. Kullan arvoon vaikuttavat muun muassa maailmantalouden tila, inflaatio ja kysyntä. Monet ihmiset sijoittavat kultaan turvatakseen omaa varallisuuttaan epävarmoina aikoina.

Korujen ja muiden kultaesineiden aitoutta merkitään erilaisilla merkinnöillä, kuten kultapitoisuusmerkillä eli karaattimerkillä. Yleisimpiä kultaesineissä käytettyjä karaatteja ovat 14K, 18K ja 24K. 24K kulta on puhtainta kultaa, kun taas esimerkiksi 18K kultakoruissa on sekoitettuna muita metalleja lisäämään kultaseoksen kestävyyttä.

Kultakoruissa saattaa myös olla valmistajan leimat ja muita merkintöjä, jotka kertovat korun alkuperästä ja laadusta. On tärkeää ostaa kultaesineitä luotettavilta ja ammattitaitoisilta jälleenmyyjiltä, jotta voi varmistua korujen aitoudesta ja laadusta. Verkkokulta on luotettava kulta-/jalometalliesineiden ostaja, joka tarjoaa asiakkailleen ammattitaitoista palvelua ja reiluja hintoja.

Miten kultapitoisuus ilmaistaan korujen leimausmerkinnöissä?

Kultapitoisuus ilmaistaan korujen leimausmerkinnöissä yleensä karatiinoina, joita ovat esimerkiksi 14K, 18K, 24K jne. Karatiini kertoo kultaa sisältävän seoksen kultaosuuden suhteessa muihin metalliseokseen. Esimerkiksi 24K kultakorut ovat 100% puhdasta kultaa, kun taas esimerkiksi 18K kultakoruissa kultaa on 75%, ja loput 25% on muita metalleja seoksessa.

Korujen leimausmerkinnät voivat sisältää myös muita symboleja, kuten esimerkiksi kullan valmistajan tunnuksen tai maan hallituksen hyväksymän leiman. Leima voi myös kertoa korun valmistusmaan tai kultasepän tunnuksen. Yleisimpiä kultapitoisuuden merkintöjä ovat kuitenkin karatiinat, jotka auttavat kuluttajaa tunnistamaan korun kultapitoisuuden.

On tärkeää tuntea eri kultapitoisuusmerkinnät ja niiden merkitys ostettaessa kultakoruja, jotta voi varmistua korun laadusta ja arvosta. Kullalla on ainutlaatuisia ominaisuuksia ja se säilyttää arvonsa hyvin pitkään, joten kultakorut ovat usein arvostettuja sijoituskohteita. Kultapitoisuuden selvittäminen korusta auttaa myös arvioimaan korun arvoa esimerkiksi jälleenmyyntitilanteessa.

Millainen ero on 14K ja 18K kullan välillä niiden merkinnöissä koruissa?

14K ja 18K kullan välillä on ero niiden merkinnöissä koruissa niiden kultapitoisuuksien perusteella. Kullan pitoisuus ilmoitetaan karaattilukuna, joka kuvaa kullan määrää korussa suhteessa kokonaismäärään.

14K-kulta tarkoittaa, että koru sisältää 14 osaa puhdasta kultaa ja 10 osaa muita metalleja, kuten hopeaa tai kuparia. Tämä vastaa noin 58% kultapitoisuutta. Merkintä korussa voi olla esimerkiksi "585", mikä viittaa 14 karaatin kultaan.

18K-kulta taas tarkoittaa, että koru sisältää 18 osaa puhdasta kultaa ja 6 osaa muita metalleja. Tämä vastaa noin 75% kultapitoisuutta. Merkintä korussa voi olla esimerkiksi "750", mikä viittaa 18 karaatin kultaan.

Yleisesti ottaen korkeampi kultaosuus tarkoittaa myös korkeampaa kultapitoisuutta ja arvoa. 18K-kulta on siten arvokkaampaa kuin 14K-kulta, mutta se voi olla myös pehmeämpää ja alttiimpaa naarmuuntumiselle.

On tärkeää huomioida karaattimerkinnät koruissa ostaessaan kultakoruja, jotta tietää tarkasti korun kultapitoisuuden ja arvon.

Miksi jotkin kultakorut on merkitty leimalla "585" tai "750", ja mitä nämä luvut tarkoittavat?

Joitakin kultakoruja on merkitty leimalla "585" tai "750" sen takia, että nämä luvut kertovat korun kullasta vahvuuden arvon. Tämä tarkoittaa sitä, että kulta korussa on sekoitettu muihin metalliseoksiin tietyn prosenttiosuuden verran. Leima "585" tarkoittaa, että korussa oleva kulta on 58.5 % puhdasta kultaa, eli kyseessä on 14 karaatin kultaa. Leima "750" puolestaan tarkoittaa, että korussa oleva kulta on 75 % puhdasta kultaa, eli kyseessä on 18 karaatin kultaa.

Kulta leimataan näiden lukujen avulla, jotta kuluttaja voi helposti tunnistaa korun kultapitoisuuden ja arvon. Mitä korkeampi leimattu luku on, sitä suurempi prosenttiosuus korusta on puhdasta kultaa. Kultakorujen arvo määräytyy pitkälti niiden kultapitoisuuden perusteella, joten leimojen avulla on helppo arvioida korun arvoa.

Jos siis näet kultakorussa leiman "585" tai "750", voit olla varma että kyseessä on laadukas ja arvokas koru, jossa on merkittävä määrä puhdasta kultaa. Nämä leimat antavat myös takuun siitä, että koru on valmistettu asianmukaisista materiaaleista ja vastaa kultasepänalan standardeja. Siksi kannattaa aina tarkistaa kultakorun leimat ennen ostoa varmistaaksesi sen laadun ja arvon.

Miten voi erottaa aidon kultakorun väärennöksestä pelkästään leimausmerkintöjen perusteella?

Aito kultakoru on yleensä leimattu merkillä, joka kertoo korun olevan aitoa kultaa. Yleisimpiä leimoja ovat esimerkiksi 585, 750 ja 999, jotka viittaavat korussa käytetyn kullan määrään karateissa. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi 585-leimattu koru sisältää 58,5 % puhdasta kultaa. Tämä on hyvä ensimmäinen merkki aitoudesta, mutta pelkästään leiman perusteella ei voi vielä varmuudella sanoa, että koru on aito.

On tärkeää myös kiinnittää huomiota leiman sijaintiin ja selkeyteen. Aidoissa kultakoruissa leima on yleensä selkeästi ja siististi tehty, kun taas väärennöstä voi olla vaikeampi tunnistaa epämääräisen tai epäselvän leimauksen perusteella.

Korun valmistaja voi myös olla merkitty leimalla, mikä auttaa tunnistamaan aitouden. Suositut kultasepät ja tunnetut korumerkit leimaavat yleensä tuotteensa näkyvästi ja yksilöllisesti. Tämä on hyvä vihje siitä, että koru on aito ja laadukas.

Jos epäilet ostamasi kultakorun aitoutta, kannattaa aina ottaa yhteyttä ammattilaiseen, joka voi tarkistaa korun aitouden tarkemmin. Kulta- ja jalometallialan asiantuntijat pystyvät tunnistamaan aidon kullan monien eri menetelmien avulla, joten oikeaoppinen testaus kannattaa aina tehdä epäselvissä tapauksissa.

Mitkä ovat kullan myynnin hyödyt?

Kullan myynnillä on monia hyötyjä niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin. Yksi tärkeimmistä hyödyistä on tietenkin rahallinen hyöty, sillä kullan myyminen voi tuoda käyttöön ylimääräistä rahaa. Kulta on arvokas ja kierrätettävä materiaali, joten sen myyminen voi olla kannattavaa, varsinkin jos kullan hinta on korkea markkinoilla.

Toinen hyöty kullan myynnissä on mahdollisuus päästä eroon vanhoista ja tarpeettomista koruista tai esineistä. Kultaesineet voivat olla rikkoutuneita tai epämuodikkaita, joten niiden myyminen antaa mahdollisuuden hankkia tilalle uusia ja moderneja koruja. Lisäksi kullan myyminen voi olla ekologisesti kestävä valinta, sillä kierrättämällä kultaa säästetään luonnonvaroja ja vähennetään kaivostoiminnan haitallisia vaikutuksia ympäristöön.

Kullan myyminen voi myös olla helppo tapa saada nopeasti tarvittavaa rahaa esimerkiksi odottamattomien laskujen tai menojen kattamiseen. Kultaa voi myydä nopeastikin ja saatava rahallinen hyöty voi auttaa taloudellisissa vaikeuksissa. Lisäksi kullan myyminen voi olla myös henkisesti vapauttava kokemus, kun pääsee eroon tarpeettomasta tavarasta ja saa tilalle jotain arvokkaampaa tai merkityksellisempää.

Kuinka palvelumme toimii?

Kolmella yksinkertaisella askeleella myyt jalometallisi kotoa ilman stressiä!

Tilaa myyntipakkaus

1. Tilaa täysin ILMAINEN myyntipakkaus

Saat kotiisi pakkauksen jossa on ohjeet, sopimuspaperit, turvapussi sekä palautuskuori lähetystä varten. Saat myös sähköpostiisi linkin omille sivuillesi, jossa voit seurata tilauksesi eri vaiheita ajankohtaisesti.

Jalometallien lähetys arvioitavaksi

2. Lähetä jalometallit ohjeiden mukaisesti

Pakkaa esineet ohjeiden mukaisesti ja vie palautuskuori lähimpään postiin. Voit lähettää jalometallit ilman stressiä, sillä lähetys on valmiiksi maksettu ja vakuutettu 5000 euron arvosta.

Rahaa kullasta

3. Arviointi ja maksu 12 tunnin sisällä

Me maksamme rahat tilillesi välittömästi arvioinnin valmistuttua. Mikäli et ole tyytyväinen, niin voit perua tilauksesi kolmen vuorokauden (72h) sisällä ja lähetämme jalometallisi takaisin veloituksetta ilman minkäänlaisia kustannuksia!

Valitse, mitä evästeitä käytät

Salli käyttäjätietojen kerääminen ja käsittely mainostarkoituksiin.

Salli räätälöityjen mainosten näyttäminen käyttäjien käyttäytymisen ja mieltymysten perusteella.

Salli mainontaan liittyvien tietojen tallentaminen osuvien ja kohdistettujen mainosten näyttämiseksi.

Salli analytiikkatietojen kerääminen ja tallentaminen verkkosivustojen käytön analysoimiseksi ja palvelujen parantamiseksi.