4.8 arvio 

837

arvostelua

750 kulta

750 kulta

Oletko myymässä 750 kultaa?

 • Vaihda 750 kulta rahaksi nopeasti ja turvallisesti
 • Paras hinta hintatakuulla
 • 100% vakuutettu myyntipakkaus, maksu 12h sisällä
 • Suomen luotetuin jalometallien ostaja
 • Palvelua kaikkialle Suomeen
Tilaa ilmainen myyntipakkaus

Miksi valita meidät?

Suomen vanhin ja luotetuin internetin kautta toimiva palvelu. Yli 100 000 asiakkaan käyttämä. Yli 15.000.000 maksettua euroa asiakkaidemme tileille.

Jalometallit rahaksi nopeasti ja turvallisesti. Vakavaraisena ja maksukykyisenä prosessi ilman viiveitä. Maksu jopa 4 tunnin sisällä!  Lähetyskuori vakuutettu minimissään 5000 euron arvosta(lisävakuutus mahdollinen 15000 euroon asti). 

Kustannustehokkain mahdollinen toimintamalli pioneeriudella mahdollistaa ylivoimaisesti alan parhaan hintatason aidon hintatakuun varmistamana.

100% riskitön, ilmainen, sitomukseton ja turvattu. Mikäli et ole tyytyväinen palveluumme, niin kaupan purku on täysin ilmainen!

Monivuotiset ansaitut viralliset sertifikaatit luotettavasta toiminnasta. Yli 27 vuotinen jalometallien asiantuntijuus.

100% suomalainen yritys ja suomalainen palvelu!

Haluan myydä:
Myyntipakkaus sisältää kaiken tarvitsemasi myyntiä varten.
Tarkista punaisella merkityt kohdat
Kunnioitamme yksityisyyttäsi: Emme käytä tietoja muuhun kuin tilauksen hoitamiseen ja siihen liittyvään viestintään. Rekisteriseloste

Sisällysluettelo


Mitä tarkoittaa 750 kulta?

750 kulta tarkoittaa kultaseosta, joka sisältää 75% puhdasta kultaa ja 25% muita metalleja. Kultapitoisuus ilmoitetaan tuhannesosina, joten 750 tarkoittaa 750/1000 osaa kultaa, mikä vastaa 18 karaatin kultaa. Karaattiluku kertoo kultaseoksen puhtauden; mitä korkeampi karaattiluku, sitä enemmän kultaa seoksessa on. 18 karaatin kulta on suosittu materiaali korujen valmistuksessa, koska se on kestävämpää kuin puhtaampi kulta mutta silti korkealaatuista ja kaunista.

Mitkä ovat yleisimmät käyttötarkoitukset ja käyttökohteet 750 kullalle?

Yleisimmät käyttötarkoitukset ja käyttökohteet 750 kullalle ovat seuraavat:

 1. Korut: 18 karaatin kulta on erittäin suosittu koruissa, koska se yhdistää puhtaan kullan kauneuden ja loiston kestävyyteen. Se on tarpeeksi vahva päivittäiseen käyttöön, mutta sisältää silti suuren osan kultaa, mikä tekee siitä arvokkaan. Korut, kuten sormukset, kaulakorut, korvakorut ja rannerenkaat, ovat tyypillisiä esimerkkejä.

 2. Kellot: Monet ylelliset kellovalmistajat käyttävät 750 kultaa kellonkuorissa ja -rannekkeissa, koska se tarjoaa hyvän tasapainon kestävyyden ja arvokkuuden välillä.

 3. Hammaslääketieteelliset sovellukset: Joissakin tapauksissa 750 kultaa voidaan käyttää myös hammaslääketieteessä, esimerkiksi kruunuissa ja silloissa, koska se on kestävää ja biologisesti inerttiä.

 4. Taide-esineet ja koriste-esineet: Kultaista seosta voidaan käyttää myös taide-esineissä ja koriste-esineissä, jotka vaativat kullan loistoa ja kestävyyttä.

750 kulta on suosittu valinta näissä käyttötarkoituksissa, koska se tarjoaa hyvän tasapainon kultaisen loiston, kestävyyden ja arvon välillä.

Miten aidon 750 kullan voi tunnistaa?

Aidon 750 kullan tunnistaminen voi vaatia useita menetelmiä, sillä pelkkä silmämääräinen tarkastelu ei välttämättä riitä erottamaan sitä väärennöksistä tai muista metalliseoksista. Tässä muutamia tapoja, joilla voit tunnistaa aidon 750 kullan:

 1. Leimat ja merkinnät: Aidossa 750 kultakorussa tai -esineessä tulisi olla leima, joka osoittaa sen kultapitoisuuden. Euroopassa yleinen leima on ”750”, joka viittaa siihen, että metalliseos sisältää 75% puhdasta kultaa. Muita leimoja voivat olla valmistajan tunnus tai maakohtaiset leimat.

 2. Haponkestotesti: Tämä testi tehdään levittämällä pieni määrä kuningasvettä tai muuta testiliuosta kultapinnalle. Aito kulta ei reagoi happon kanssa, kun taas vähemmän jalot metallit tai väärennökset saattavat muuttaa väriä tai liueta. Tämä testi tulisi jättää ammattilaiselle, sillä se voi vahingoittaa esinettä.

 3. Tiheystesti: Aito 750 kulta on tietyllä tiheydellä, noin 15,6–15,9 g/cm³ riippuen sekoitettujen metallien tyypistä. Tiheyden testaaminen vaatii tarkan vaa'an ja veden upotustestin. Vaikka tämä menetelmä voi olla tarkka, se vaatii erityistä varovaisuutta ja matemaattista laskemista.

 4. Magneettitesti: Kulta ei ole magneettista, joten jos esine vetää puoleensa voimakkaan magneetin, se ei todennäköisesti ole puhdasta kultaa. Tämä testi voi auttaa sulkemaan pois joitakin väärennöksiä, mutta jotkin ei-magneettiset metalliseokset voivat silti jäljitellä kullan ominaisuuksia.

 5. Ammattilaisen arviointi: Paras tapa varmistaa kullan aitous on viedä se arvioitavaksi kultasepälle tai jalometallien asiantuntijalle. He voivat käyttää erikoistuneita työkaluja, kuten spektrometrejä tai röntgenfluoresenssianalysaattoreita, jotka määrittävät tarkasti metallin koostumuksen ilman, että esine vahingoittuu.

On tärkeää muistaa, että aitouden varmistaminen voi vaatia erikoisvälineitä ja -taitoja, joten luotettavan asiantuntijan konsultointi on suositeltavaa ennen arvokkaan kullan ostamista tai myymistä.

Mitkä tekijät vaikuttavat 750 kullan hintaan markkinoilla?

750 kullan hintaan markkinoilla vaikuttavat useat tekijät, jotka yhdessä määrittävät sen arvon milloin tahansa. Nämä tekijät voivat olla globaaleja taloudellisia indikaattoreita, tarjontaa ja kysyntää koskevia seikkoja sekä kullan fyysisiin ominaisuuksiin liittyviä näkökohtia. Tässä on joitakin keskeisiä tekijöitä:

 1. Maailmanmarkkinahinta: Puhtaan kullan hinta maailmanmarkkinoilla on perusta kaikille kultaseoksille, mukaan lukien 750 kulta. Kullan hinta määritellään kansainvälisillä markkinoilla, ja se heijastuu 18 karaatin kullan hintaan.

 2. Tarjonta ja kysyntä: Kullan tarjonta (kaivostoiminta, kierrätys) ja kysyntä (korut, investoinnit, teollinen käyttö) vaikuttavat merkittävästi sen hintaan. Esimerkiksi, jos kullan kysyntä kasvaa korualalla tai sijoittajien keskuudessa, sen hinta voi nousta.

 3. Valuuttakurssit: Koska kulta hinnoitellaan yleensä Yhdysvaltain dollareissa, valuuttakurssien vaihtelut voivat vaikuttaa kullan hintaan eri maissa. Jos esimerkiksi dollarin arvo heikkenee suhteessa muihin valuuttoihin, kulta voi muuttua kalliimmaksi niissä valuutoissa.

 4. Inflaatio ja taloudellinen epävarmuus: Kulta nähdään usein turvasatamana taloudellisen epävarmuuden ja inflaation aikoina. Inflaatio tai talouden epävakaus voi lisätä kysyntää kullalle sijoituskohteena, mikä puolestaan voi nostaa sen hintaa.

 5. Korujen valmistuskustannukset ja -design: Kun puhutaan 750 kullasta valmistetuista koruista, niiden hintaan vaikuttavat myös valmistuskustannukset, design ja brändin arvo. Uniikit tai erikoissuunnitellut korut voivat myydä premium-hintaan verrattuna yksinkertaisempiin malleihin.

 6. Geopolitiikka: Geopoliittiset tapahtumat, kuten konfliktit, poliittiset jännitteet ja taloudelliset sanktiot, voivat vaikuttaa kullan tarjontaan ja kysyntään, mikä heijastuu sen hintaan.

 7. Korutrendit ja kuluttajien mieltymykset: Muodin ja designin muutokset voivat myös vaikuttaa 750 kullan kysyntään korualalla. Trendit, jotka suosivat kultaa, voivat lisätä kysyntää ja nostaa sen hintaa.

Nämä tekijät ovat keskenään vuorovaikutuksessa ja voivat yhdessä vaikuttaa 750 kullan hintaan markkinoilla. Markkinatilanne voi muuttua nopeasti, joten kullan hinta on jatkuvasti liikkeessä.

Mitä eroa on 750 kullalla verrattuna muihin jalometalleihin, kuten hopeaan tai platinaan?

750 kulta eroaa merkittävästi muista jalometalleista, kuten hopeasta ja platinasta, useista syistä, jotka liittyvät niiden fyysisiin ominaisuuksiin, käyttökohteisiin, hintaan ja ulkonäköön. Tässä on joitakin keskeisiä eroja:

Fyysiset Ominaisuudet

 • Kestävyys: 750 kulta on seos, joka sisältää 75% kultaa ja 25% muita metalleja, kuten kuparia ja hopeaa, mikä tekee siitä kestävämmän ja kovemman kuin puhtaan kullan. Hopea on pehmeämpi metalli verrattuna 18 karaatin kultaan, mikä tekee siitä alttiimman naarmuille ja kulumiselle. Platina on puolestaan erittäin kestävä ja tiheä, mikä tekee siitä ihanteellisen materiaalin korkealaatuisiin koruihin ja kellonkuoriin.

 • Tiheys ja Paino: Platina on tiheämpi ja siten painavampi kuin kulta tai hopea. Tämä antaa platinakoruille painavamman tunteen, mikä on jotain, mitä jotkut kuluttajat arvostavat.

Käyttökohteet

 • Korut ja Kellot: Kaikkia kolmea metallia käytetään koruissa ja kelloissa, mutta niiden ulkonäkö, hinta ja kestävyys vaikuttavat siihen, millaisiin tuotteisiin ne sopivat parhaiten. 750 kulta on suosittu valinta koruissa, tarjoten hyvän tasapainon loiston, arvon ja kestävyyden välillä. Hopea on edullisempi vaihtoehto ja suosittu sen kauniin, kiiltävän pinnan vuoksi. Platina on premium-vaihtoehto, jota arvostetaan sen kestävyyden, harvinaisuuden ja puhtaan valkoisen loiston vuoksi.

 • Sijoitus ja Teollinen Käyttö: Kulta ja hopea ovat perinteisiä sijoituskohteita, kun taas platinaa käytetään laajasti teollisissa sovelluksissa, kuten autokatalysaattoreissa, lääketieteellisissä instrumenteissa ja korkean teknologian laitteissa.

Hinta

 • Markkina-arvo: Kullan, hopean ja platinan hinnat vaihtelevat markkinoilla tarjonnan ja kysynnän mukaan. Yleensä platina on kalliimpi kuin kulta, ja kulta on kalliimpi kuin hopea, mutta markkinatilanne voi muuttua. 750 kulta hinnoitellaan sen kultapitoisuuden mukaan, kun taas hopean ja platinan hinnat riippuvat niiden puhtaudesta ja markkinatilanteesta.

Ulkonäkö

 • Väri ja Kiilto: 750 kulta tarjoaa syvän, rikkaan keltaisen sävyn, joka on erityisen arvostettu koruissa. Hopea on tunnettu sen kirkkaasta, kiiltävästä valkoisesta sävystä, mutta se tummuu ajan myötä ilman hapettumisen vuoksi. Platina on puolestaan arvostettu sen ainutlaatuisesta, puhtaasta valkoisesta kiillosta, joka ei tummu eikä haalistu ajan myötä.

Nämä erot tekevät kullasta, hopeasta ja platinasta ainutlaatuisia ja sopivia erilaisiin käyttötarkoituksiin, minkä vuoksi valinta näiden metallien välillä riippuu usein yksilöllisistä mieltymyksistä, budjetista ja käyttötarkoituksesta.

Miksi 750 kulta kannattaa myydä tai vaihtaa rahaksi?

750 kulta on arvokas materiaali, jonka myyminen tai vaihtaminen rahaksi voi olla houkutteleva vaihtoehto monista syistä. Tässä on joitakin pääsyitä, miksi ihmiset saattavat päättää myydä 750 kultansa:

 1. Arvon realisointi: Kulta on arvokas resurssi, jonka hinta voi vaihdella markkinoiden mukaan. Myymällä kultaa, kun kultamarkkinoiden hinnat ovat korkealla, omistajat voivat realisoida sen arvon ja saada merkittävän rahallisen hyödyn.

 2. Likviditeetin tarve: Jos tarvitset rahaa nopeasti, kulta on yksi niistä varoista, jotka voidaan yleensä muuntaa nopeasti likvideiksi varoiksi. Ihmiset saattavat myydä kultansa kohdatakseen äkillisiä taloudellisia tarpeita, kuten laskujen maksamisen, hätätilanteiden tai suurten hankintojen rahoittamisen.

 3. Markkinatilanteen hyödyntäminen: Sijoittajat ja kultan omistajat, jotka seuraavat aktiivisesti markkinatilannetta, saattavat päättää myydä kultansa hyödyntääkseen suotuisia markkinaolosuhteita tai suojautuakseen potentiaalisilta hinnanlaskuilta.

 4. Käyttämättömien tai vanhentuneiden esineiden puhdistus: Ihmisillä voi olla 750 kultaa sisältäviä koruja tai esineitä, joita he eivät enää käytä tai jotka eivät enää vastaa heidän tyyliään tai tarpeitaan. Myymällä nämä esineet he voivat muuttaa ne rahaksi, jota voidaan käyttää uusiin hankintoihin tai sijoituksiin.

 5. Sijoitussalkun monipuolistaminen: Sijoittajat, jotka haluavat monipuolistaa sijoitussalkkuaan tai ottaa voittoja kotiin kultasijoituksistaan, saattavat päättää myydä osan kultaomistuksistaan sijoittaakseen muihin varoihin.

 6. Kullan hintojen nousu: Kun kullan hinta nousee, se voi tarjota omistajille houkuttelevan mahdollisuuden myydä kultansa huomattavalla voitolla, varsinkin jos kulta on ostettu aikana, jolloin hinnat olivat matalammat.

 7. Perinnön jakaminen: Perinnöksi saadun kullan myyminen ja tuoton jakaminen perillisten kesken voi olla käytännöllinen tapa jakaa perintö tasapuolisesti, erityisesti jos kyseessä on suuri määrä kultaa tai jos perilliset arvostavat enemmän rahallista kuin fyysistä perintöä.

On tärkeää muistaa, että 750 kulta on merkittävä sijoitus, ja myyntipäätös tulisi tehdä huolellisen harkinnan ja markkinatilanteen ymmärtämisen perusteella. Saattaa myös olla hyödyllistä konsultoida asiantuntijaa saadakseen arvion kullan todellisesta arvosta ennen sen myymistä.

Kuinka palvelumme toimii?

Kolmella yksinkertaisella askeleella myyt jalometallisi kotoa ilman stressiä!

Tilaa myyntipakkaus

1. Tilaa täysin ILMAINEN myyntipakkaus

Saat kotiisi pakkauksen jossa on ohjeet, sopimuspaperit, turvapussi sekä palautuskuori lähetystä varten. Saat myös sähköpostiisi linkin omille sivuillesi, jossa voit seurata tilauksesi eri vaiheita ajankohtaisesti.

Jalometallien lähetys arvioitavaksi

2. Lähetä jalometallit ohjeiden mukaisesti

Pakkaa esineet ohjeiden mukaisesti ja vie palautuskuori lähimpään postiin. Voit lähettää jalometallit ilman stressiä, sillä lähetys on valmiiksi maksettu ja vakuutettu 5000 euron arvosta.

Rahaa kullasta

3. Arviointi ja maksu 12 tunnin sisällä

Me maksamme rahat tilillesi välittömästi arvioinnin valmistuttua. Mikäli et ole tyytyväinen, niin voit perua tilauksesi kolmen vuorokauden (72h) sisällä ja lähetämme jalometallisi takaisin veloituksetta ilman minkäänlaisia kustannuksia!

Valitse, mitä evästeitä käytät

Salli käyttäjätietojen kerääminen ja käsittely mainostarkoituksiin.

Salli räätälöityjen mainosten näyttäminen käyttäjien käyttäytymisen ja mieltymysten perusteella.

Salli mainontaan liittyvien tietojen tallentaminen osuvien ja kohdistettujen mainosten näyttämiseksi.

Salli analytiikkatietojen kerääminen ja tallentaminen verkkosivustojen käytön analysoimiseksi ja palvelujen parantamiseksi.