4.8 arvio 

837

arvostelua

Kullan merkit koruissa

Kullan merkit koruissa

Etsitkö tietoa aiheesta kullan merkit koruissa?

  • Lue lisää aiheesta kullan merkit koruissa alapuolelta
  • Myy arvoesineet rahaksi nopeasti ja turvallisesti
  • 100% vakuutettu myyntipakkaus, maksu 12h sisällä
  • Suomen luotetuin jalometallien ostaja
  • Palvelua kaikkialle Suomeen
Tilaa ilmainen myyntipakkaus

Miksi valita meidät?

Suomen vanhin ja luotetuin internetin kautta toimiva palvelu. Yli 100 000 asiakkaan käyttämä. Yli 15.000.000 maksettua euroa asiakkaidemme tileille.

Jalometallit rahaksi nopeasti ja turvallisesti. Vakavaraisena ja maksukykyisenä prosessi ilman viiveitä. Maksu jopa 4 tunnin sisällä!  Lähetyskuori vakuutettu minimissään 5000 euron arvosta(lisävakuutus mahdollinen 15000 euroon asti). 

Kustannustehokkain mahdollinen toimintamalli pioneeriudella mahdollistaa ylivoimaisesti alan parhaan hintatason aidon hintatakuun varmistamana.

100% riskitön, ilmainen, sitomukseton ja turvattu. Mikäli et ole tyytyväinen palveluumme, niin kaupan purku on täysin ilmainen!

Monivuotiset ansaitut viralliset sertifikaatit luotettavasta toiminnasta. Yli 27 vuotinen jalometallien asiantuntijuus.

100% suomalainen yritys ja suomalainen palvelu!

Haluan myydä:
Myyntipakkaus sisältää kaiken tarvitsemasi myyntiä varten.
Tarkista punaisella merkityt kohdat
Kunnioitamme yksityisyyttäsi: Emme käytä tietoja muuhun kuin tilauksen hoitamiseen ja siihen liittyvään viestintään. Rekisteriseloste

Sisällysluettelo


Mikä on kullan määritelmä?

Kulta on kemiallinen alkuaine, joka tunnetaan kemiallisella merkinnällä Au. Kulta on erittäin arvokas metalli, jota on käytetty korujen valmistukseen ja varallisuuden säilyttämiseen jo tuhansien vuosien ajan. Kulta on erittäin kestävä ja pysyvä metalli, joka ei hapetu tai muutu ajan myötä.

Kullan arvo perustuu sen harvinaisuuteen, kestävyyteen ja kauneuteen. Kulta on yleisesti hyväksytty arvon säilyttäjä, ja sitä pidetään turvasatamana taloudellisesti epävarmoina aikoina. Kulta on myös suosittu sijoituskohde, ja sitä käytetään usein osana sijoitusportfolioita suojaamaan varallisuutta mahdollisilta talouskriiseiltä.

Kullan määritelmä koruissa viittaa yleensä kultaseokseen, joka sisältää puhdasta kultaa ja muita metalleja, kuten kuparia tai hopeaa. Kulta merkitään karatiin (esim. 24 karaatin kulta on puhdasta kultaa) ja seoksessa olevan kullan määrä vaikuttaa korun väriin ja kulumiskestävyyteen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kulta on arvokas metalli, jota käytetään sekä korujen valmistukseen että sijoituskohteena. Kulta on kestävä ja kaunis metalli, joka säilyttää arvonsa hyvin ja tarjoaa turvaa epävarmoina aikoina. Kullan määritelmä koruissa viittaa kultaan sisältävään seokseen, joka määritellään sen karaattimäärän perusteella.

Miten voidaan tunnistaa kullan puhtausaste koruissa?

Kullan puhtausaste voidaan tunnistaa koruissa erilaisten leimojen avulla. Yleisimmät leimat kullan puhtausasteen osoittamiseen ovat karatit, joita ovat 24K, 22K, 18K, 14K ja 10K. 24K kultakoruissa kulta on puhtaimmillaan, kun taas esimerkiksi 14K kultakoruissa seoksen joukossa on muita metalleja. Leimat voivat olla näkyvillä esimerkiksi korun lukossa tai sen sisäpinnalla.

Lisäksi kullan puhtausastetta voidaan testata käyttämällä kemiallisia reagensseja tai nykyaikaisempia menetelmiä, kuten röntgenfluoresenssianalyysiä. Nämä menetelmät ovat kuitenkin yleisempiä kultaesineiden arvioinnissa ammattilaisten toimesta, eivätkä ne välttämättä sovellu kuluttajien omiin tarpeisiin.

Jos epäilet kultakorusi puhtausastetta, kannattaa kääntyä kultasepän puoleen, jolla on tarvittavat välineet ja asiantuntemus kullan arvioimiseen. Verkkokullan asiantuntevat kultasepät auttavat mielellään tunnistamaan kultakorujen puhtausasteen ja arvon, jotta tiedät tarkasti omaisuutesi arvon.

Mikä ero on 14K ja 18K kullan välillä koruissa?

14K ja 18K kullan välillä koruissa on ero karaatti määrässä eli kullan puhtaudessa. 14K kulta sisältää 58.3% puhdasta kultaa ja 41.7% muita metalleja, kun taas 18K kulta sisältää 75% puhdasta kultaa ja 25% muita metalleja. Tämä tekee 18K kullasta korkealaatuisemman ja puhdas kulta tekee koruista kalliimpia.

14K kultaa käytetään usein Yhdysvalloissa ja 18K kultaa taas Euroopassa, joten alueelliset erot voivat myös vaikuttaa valintaan. Sekä 14K että 18K kulta ovat arvokkaita materiaaleja ja sopivat hyvin korujen valmistukseen, mutta ero niiden välillä tulee esiin puhtaudessa ja hinnassa.

Kun valitset korua, joka on joko 14K tai 18K kultaa, kannattaa ottaa huomioon oma budjetti, mieltymykset sekä käyttötarkoitus. Molemmat ovat arvokkaita vaihtoehtoja, ja lopullinen valinta riippuu henkilökohtaisista preferensseistä ja tarpeista.

Kuinka kullan leimat eroavat eri maissa valmistetuissa koruissa?

Kullan leimat eroavat eri maissa valmistetuissa koruissa pääasiassa sen mukaan, minkä maan standardien mukaan koru on leimattu. Jokaisessa maassa on omat leimausstandardinsa, jotka määrittävät sen, millaisilla tunnuksilla ja leimoilla kullan puhtaus, valmistaja ja valmistusmaa on merkittävä koruun. Yleisimpiä kullan leimoja ovat karatiin merkki sekä valmistajan ja valmistusmaan leimat.

Euroopassa yleisimmin käytetty leima on 585, mikä tarkoittaa, että korussa on 58,5 % puhdasta kultaa. Tämä on yleinen standardi monissa Euroopan maissa, kuten Saksassa ja Espanjassa. Toisinaan Euroopassa käytetään myös leimaa 750, mikä tarkoittaa 75 % puhdasta kultaa.

Yhdysvalloissa kullan leimaus poikkeaa hieman eurooppalaisista standardeista. Yleisesti Yhdysvalloissa käytetään leimoja 10K, 14K, 18K ja 24K. 10K tarkoittaa 41,7 % puhdasta kultaa, kun taas 24K on puhdasta kultaa ilman muita metalleja sekoitettuna. Valmistajan leima on myös yleinen käytäntö Yhdysvalloissa.

Erilaiset kullan leimat ja niiden merkitykset on hyvä tuntea, kun ostaa kultakoruja eri maista. Näin voi varmistua korujen laadusta ja puhtaudesta sekä tehdä tietoon perustuvan päätöksen ostoksista.

Mitä tarkoittavat erilaiset symbolit ja numerot kullan leimausmerkinnöissä?

Erilaiset symbolit ja numerot kullan leimausmerkinnöissä ovat tärkeitä tunnistettaessa kultaan sisältyviä tietoja ja ominaisuuksia. Kullan leimausmerkinnät auttavat kuluttajia tunnistamaan kullan aitouden, valmistajan, kultapitoisuuden ja mahdolliset muut tiedot. Kultaesineiden leimaaminen on tärkeä tapa varmistaa kullan alkuperä ja laatu.

Yleisimpiä symboleja ja numeroita kullan leimausmerkinnöissä ovat esimerkiksi seuraavat:

1. Valmistajan tunnus: Kultasepän tunnusmerkki tai nimikirjaimet voivat olla osa kullan leimausta. Tämä auttaa tunnistamaan kuka on valmistanut kultaesineen.

2. Kultapitoisuus: Kullan pitoisuus ilmaistaan yleensä karatiinina (esim. 14K, 18K). Kultaesineen kultapitoisuus vaikuttaa sen arvoon ja kestävyyteen.

3. Maahantuojan leima: Kultaesineissä voi olla myös maahantuojan leima, joka osoittaa kultaesineen alkuperän ja tuojan tiedot.

4. Leimatarkastajan merkki: Joissakin maissa kultaesineiden leimaamisesta vastaa virallinen leimatarkastaja, joka takaa kullan laadun ja aitouden.

Kullan leimausmerkinnät voivat vaihdella eri maiden ja valmistajien välillä, joten on tärkeää tutustua symbolien ja numeroiden merkitykseen ennen kultaesineen ostamista. Näin varmistetaan, että kulta on aitoa ja sen arvo vastaa ostohintaa.

Miksi vaihtaa kultaa rahaksi?

On useita syitä, miksi kannattaa harkita kullan vaihtamista rahaksi. Yksi tärkeimmistä syistä on, että kullan arvo säilyy ajan mittaan. Kulta on ollut arvokas metalli vuosisatojen ajan ja se säilyttää arvonsa myös tulevaisuudessa. Rahaksi vaihtamalla voit siis varmistaa, että sijoituksesi säilyttää arvonsa pitkällä aikavälillä.

Toinen syy on mahdollisuus hyödyntää kullan arvon nousua. Kullan hinta voi vaihdella markkinoilla ja joskus sen arvo voi nousta merkittävästi lyhyessä ajassa. Rahaksi vaihtamalla voit hyötyä kullan hintakehityksestä ja saada enemmän vastinetta sijoituksellesi.

Lisäksi kullan vaihtaminen rahaksi voi olla hyödyllistä, jos tarvitset nopeasti käteistä rahaa. Kulta on helposti vaihdettavissa rahaksi ja voit saada nopeasti tarvitsemasi summan käteistä ilman pitkää odotteluaikaa.

Yhteenvetona, kullan vaihtaminen rahaksi voi olla loistava tapa varmistaa sijoituksesi arvon säilyminen, hyötyä kullan arvon noususta ja saada tarvittaessa nopeasti käteistä rahaa. Kannattaa siis harkita kullan vaihtamista rahaksi, mikäli haluat hyötyä kullan sijoituspotentiaalista ja saada lisää joustavuutta taloudelliseen tilanteeseesi.

Kuinka palvelumme toimii?

Kolmella yksinkertaisella askeleella myyt jalometallisi kotoa ilman stressiä!

Tilaa myyntipakkaus

1. Tilaa täysin ILMAINEN myyntipakkaus

Saat kotiisi pakkauksen jossa on ohjeet, sopimuspaperit, turvapussi sekä palautuskuori lähetystä varten. Saat myös sähköpostiisi linkin omille sivuillesi, jossa voit seurata tilauksesi eri vaiheita ajankohtaisesti.

Jalometallien lähetys arvioitavaksi

2. Lähetä jalometallit ohjeiden mukaisesti

Pakkaa esineet ohjeiden mukaisesti ja vie palautuskuori lähimpään postiin. Voit lähettää jalometallit ilman stressiä, sillä lähetys on valmiiksi maksettu ja vakuutettu 5000 euron arvosta.

Rahaa kullasta

3. Arviointi ja maksu 12 tunnin sisällä

Me maksamme rahat tilillesi välittömästi arvioinnin valmistuttua. Mikäli et ole tyytyväinen, niin voit perua tilauksesi kolmen vuorokauden (72h) sisällä ja lähetämme jalometallisi takaisin veloituksetta ilman minkäänlaisia kustannuksia!

Valitse, mitä evästeitä käytät

Salli käyttäjätietojen kerääminen ja käsittely mainostarkoituksiin.

Salli räätälöityjen mainosten näyttäminen käyttäjien käyttäytymisen ja mieltymysten perusteella.

Salli mainontaan liittyvien tietojen tallentaminen osuvien ja kohdistettujen mainosten näyttämiseksi.

Salli analytiikkatietojen kerääminen ja tallentaminen verkkosivustojen käytön analysoimiseksi ja palvelujen parantamiseksi.