4.8 arvio 

815

arvostelua

Kultarahat

Kultarahat

Oletko myymässä arvoesinettä kultarahat?

  • Vaihda kultarahat rahaksi parhaalla hinnalla
  • Nopea ja turvallinen
  • 100% vakuutettu myyntipakkaus, maksu 12h sisällä
  • Suomen luotetuin jalometallien ostaja
  • Palvelua kaikkialle Suomeen
Tilaa ilmainen myyntipakkaus

Miksi valita meidät?

Suomen vanhin ja luotetuin internetin kautta toimiva palvelu. Yli 100 000 asiakkaan käyttämä. Yli 15.000.000 maksettua euroa asiakkaidemme tileille.

Jalometallit rahaksi nopeasti ja turvallisesti. Vakavaraisena ja maksukykyisenä prosessi ilman viiveitä. Maksu jopa 4 tunnin sisällä!  Lähetyskuori vakuutettu minimissään 5000 euron arvosta(lisävakuutus mahdollinen 15000 euroon asti). 

Kustannustehokkain mahdollinen toimintamalli pioneeriudella mahdollistaa ylivoimaisesti alan parhaan hintatason aidon hintatakuun varmistamana.

100% riskitön, ilmainen, sitomukseton ja turvattu. Mikäli et ole tyytyväinen palveluumme, niin kaupan purku on täysin ilmainen!

Monivuotiset ansaitut viralliset sertifikaatit luotettavasta toiminnasta. Yli 27 vuotinen jalometallien asiantuntijuus.

100% suomalainen yritys ja suomalainen palvelu!

Haluan myydä:
Myyntipakkaus sisältää kaiken tarvitsemasi myyntiä varten.
Tarkista punaisella merkityt kohdat
Kunnioitamme yksityisyyttäsi: Emme käytä tietoja muuhun kuin tilauksen hoitamiseen ja siihen liittyvään viestintään. Rekisteriseloste

Sisällysluettelo


Mitä kultaraha tarkoittaa?

Kultaraha on erityinen kolikko, joka on valmistettu kullasta. Kultarahoja käytetään usein keräilyesineinä tai sijoituskohteina niiden arvon säilyvyyden ja kasvupotentiaalin vuoksi. Kultarahat voivat olla joko kullanpuhdistajien tai valtioiden lyömiä, ja niissä voi olla erilaisia kuvioita, symboleita tai tunnuksia.

Kultarahoilla on yleensä numismaattinen arvo keräilijöiden keskuudessa riippuen muun muassa valmistusmäärästä, kunnosta ja harvinaisuudesta. Lisäksi kultarahoilla on myös kullan hintaan sidottu metalliarvo, joka vaihtelee markkinoiden mukaan. Tämä tekee niistä houkuttelevan sijoituskohteen, sillä kullan arvo yleensä säilyy tai kasvaa ajan mittaan.

Verkkokullan liiketoimintaan kuuluu kulta- ja jalometalliesineiden ostaminen asiakkailta. Tämän vuoksi Verkkokulla tarjoaa myös palveluita kultarahojen arvonmääritykseen ja myyntiin liittyen. Asiakkaat voivat tuoda kultarahojaan arvioitavaksi ja saada niistä reilun hinnan ostotarjouksen Verkkokullasta.

Minkälaisia kriteereitä käytetään arvioitaessa kultarahojen keräilyarvoa?

Kultarahojen keräilyarvoa arvioitaessa käytetään useita erilaisia kriteereitä, jotka vaikuttavat rahan arvoon. Yksi tärkeimmistä kriteereistä on kultarahan harvinaisuus. Mitä harvinaisempi kultaraha on, sitä korkeampi sen keräilyarvo yleensä on. Toisaalta myös kultarahan kunto vaikuttaa sen arvoon - hyväkuntoiset ja virheettömät kultarahat ovat arvokkaampia kuin kuluneet tai vaurioituneet kappaleet.

Toinen tärkeä kriteeri on kultarahan ikä. Vanhat kultarahat, erityisesti historiallisella merkityksellä olevat kappaleet, ovat usein arvokkaampia kuin uudemmat kultarahat. Lisäksi kultarahan valmistusmäärä voi vaikuttaa sen arvoon - mitä vähemmän tiettyä kultaraha on valmistettu, sitä korkeampi sen keräilyarvo yleensä on.

Kultarahan suunnittelulla ja taiteellisella arvolla voi myös olla merkitystä sen keräilyarvoon. Kauniisti suunnitellut ja taiteellisesti arvokkaat kultarahat ovat usein haluttuja keräilijöiden keskuudessa. Lisäksi kultarahan historiallisella merkityksellä ja tarinalla voi olla vaikutusta sen arvoon - esimerkiksi kultarahat, jotka liittyvät johonkin tärkeään tapahtumaan tai henkilöön, voivat olla arvokkaita keräilijöiden silmissä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kultarahojen keräilyarvoon vaikuttavat monet eri kriteerit, kuten harvinaisuus, kunto, ikä, valmistusmäärä, suunnittelu, taiteellinen arvo ja historiallinen merkitys. Näiden tekijöiden huomioiminen on tärkeää, kun arvioi kultarahan arvoa ja tekee päätöksiä kultarahojen keräilyyn liittyen.

Mitkä ovat maailman tunnetuimpia kultarahoja keräilijöiden keskuudessa?

Maailman tunnetuimmat kultaraha keräilijöiden keskuudessa ovat monesti historiallisia kolikoita, joilla on vahva kulttuurinen merkitys. Yksi tunnetuimmista kultarahoista on esimerkiksi Yhdysvaltain Kultainen Kaksikko, joka koostuu kahdesta kultakolikosta: Saint-Gaudens double eagle ja Indian Head eagle. Nämä Yhdysvaltain kultaraha ovat erittäin haluttuja keräilijöiden keskuudessa, ja niiden arvo voi olla huomattava.

Toinen tunnettu kultaraha on Kruununjalokivi, joka on Britannian kuninkaallisen rahapajan valmistama kultakolikko. Kruununjalokivi on arvostettu kultarahojen keräilijöiden keskuudessa sen kauniin suunnittelun ja korkean kultapitoisuuden vuoksi.

Kolmas merkittävä kultaraha on Sveitsin Helvetica, joka on Sveitsin virallinen kultakolikko. Helvetica kuvastaa Sveitsin vahvaa rahallista perinnettä ja vakautta, ja se on haluttu kohde keräilijöiden joukossa ympäri maailmaa.

Näiden lisäksi maailmassa on lukuisia muita harvinaisia ja arvokkaita kultarahoja, jotka kiinnostavat keräilijöitä. Kultarahojen keräily voi olla mielenkiintoinen harrastus, ja harvinaisten kultarahojen löytäminen voi tuoda suurta iloa ja mahdollisesti myös taloudellista hyötyä keräilijälle.

Miten kultarahojen hinta määräytyy kansainvälisillä markkinoilla?

Kultarahojen hinta kansainvälisillä markkinoilla määräytyy monien eri tekijöiden perusteella. Yksi tärkeimmistä tekijöistä on kullan maailmanmarkkinahinta, joka vaihtelee jatkuvasti pörssissä. Maailmanmarkkinahinta perustuu kullan kysyntään ja tarjontaan maailmanlaajuisesti, ja se vaikuttaa suoraan kultarahojen hintaan markkinoilla.

Lisäksi kultarahojen hintaan vaikuttaa myös niiden paino ja puhtaus. Mitä suurempi kultarahan paino on ja mitä korkeampi sen kultapitoisuus on, sitä korkeampi on yleensä sen hinta markkinoilla. Kullan hintaan vaikuttaa myös markkinoiden yleinen tilanne, kuten talouden nousu- tai laskusuhdanteet, geopoliittiset jännitteet sekä inflaatio.

Kultarahojen hintaan voi vaikuttaa myös kysynnän ja tarjonnan suhde markkinoilla. Mikäli kysyntä kultarahoja kohtaan on suurta, niiden hinta todennäköisesti nousee. Toisaalta taas jos tarjonta kasvaa, hinta voi laskea. Kultarahojen hintaan voi siis vaikuttaa moni eri tekijä markkinoilla.

Verkkokullan liiketoimintaan kuuluu kulta- ja jalometalliesineiden ostaminen asiakkailta. Kultarahat ovat yksi suosituimmista tuotteista Verkkokullan valikoimassa, ja siksi on tärkeää ymmärtää miten kultarahojen hinta määräytyy kansainvälisillä markkinoilla. Se auttaa meitä tarjoamaan asiakkaillemme oikean hintaisia ja kilpailukykyisiä tuotteita.

Mikä on ollut kultarahojen rooli eri kulttuureissa historian saatossa?

Kultarahojen rooli eri kulttuureissa historian saatossa on ollut merkittävä ja monipuolinen. Kultaa on käytetty valuuttana jo antiikin ajoista lähtien, ja kultarahoja on lyöty eri puolilla maailmaa eri aikakausina. Kultarahat ovat olleet arvokkaita symbolisen arvonsa lisäksi myös niiden materiaalisen arvon vuoksi.

Antiikin Kreikassa ja Roomassa kultarahoja käytettiin laajalti kaupankäynnissä ja taloudellisissa transaktioissa. Kulta oli arvokkaampaa kuin muut metallit ja siksi myös sen rahana käyttö oli yleisempää. Kultarahoja käytettiin myös erilaisten jumalien ja hallitsijoiden kuvilla koristeltuina, mikä symboloi vaurautta ja valtaa.

Keskiajalla kultarahoja käytettiin Euroopassa laajalti kaupankäynnissä ja veronmaksussa. Kulta oli vakaampi valuutta kuin hopea tai kupari, joten se oli haluttua kauppiaiden keskuudessa. Kultarahoja lyötiin eri valuutoiksi eri maissa, mikä helpotti kansainvälistä kauppaa ja vaihtokauppaa.

1800-luvun lopulla kultakannasta luopuminen ja siirtyminen fiat-valuuttoihin vähensivät kultarahan merkitystä valuuttana. Kultarahojen rooli muuttui enemmänkin symboliseksi ja historialliseksi. Nykyään kultarahoja arvostetaan enemmän keräily- ja sijoituskohteina, mutta niitä ei enää käytetä aktiivisesti valuuttana.

Verkkokullan liiketoimintaan kuuluu kulta- ja jalometalliesineiden ostaminen asiakkailta, joten on tärkeää ymmärtää kultarahojen historiaa ja merkitystä eri kulttuureissa. Kultarahoihin liittyy paljon kulttuurisia ja historiallisia merkityksiä, jotka vaikuttavat niiden arvoon ja keräilyyn.

Miksi myydä kultarahat juuri nyt?

On monia syitä, miksi kannattaa harkita kultarahojen myyntiä juuri nyt. Yksi tärkeä tekijä on kultaan liittyvä hintakehitys. Kullan hinta on historiallisen korkealla tasolla, mikä tekee kultarahojen myynnistä erityisen kannattavaa tällä hetkellä. Voit hyötyä kultarahojesi arvonnoususta myymällä ne nyt.

Toinen syy kultarahojen myyntiin juuri nyt voi olla taloudelliset tarpeet tai mahdollisuus sijoittaa myyntituloja johonkin muuhun kohteeseen. Kultarahojen myynti voi tuoda nopeaa ja varmaa rahaa, mikä voi olla hyödyllistä esimerkiksi yllättävien menojen kattamiseen tai säästöjen kartuttamiseen.

Kolmas syy kultarahojen myymiseen voi olla niiden arvon säilyttäminen. Kulta on historiallisesti arvokas ja vakaasti arvonsa säilyttävä omaisuusluokka, ja kultarahojen myynti voi olla tapa realisoida näiden sijoitusten arvo helposti ja nopeasti.

Yhteenvetona voidaan todeta, että kultarahojen myynti kannattaa harkita juuri nyt monista eri syistä. Olipa syynä sitten hintakehitys, taloudelliset tarpeet tai arvon säilyttäminen, kultarahojen myynti voi olla fiksu liike juuri tällä hetkellä. Jos harkitset kultarahojen myyntiä, kannattaa tutustua vaihtoehtoisiin myyntikanaviin ja varmistaa paras mahdollinen hinta sijoituksellesi.

Kuinka palvelumme toimii?

Kolmella yksinkertaisella askeleella myyt jalometallisi kotoa ilman stressiä!

Tilaa myyntipakkaus

1. Tilaa täysin ILMAINEN myyntipakkaus

Saat kotiisi pakkauksen jossa on ohjeet, sopimuspaperit, turvapussi sekä palautuskuori lähetystä varten. Saat myös sähköpostiisi linkin omille sivuillesi, jossa voit seurata tilauksesi eri vaiheita ajankohtaisesti.

Jalometallien lähetys arvioitavaksi

2. Lähetä jalometallit ohjeiden mukaisesti

Pakkaa esineet ohjeiden mukaisesti ja vie palautuskuori lähimpään postiin. Voit lähettää jalometallit ilman stressiä, sillä lähetys on valmiiksi maksettu ja vakuutettu 5000 euron arvosta.

Rahaa kullasta

3. Arviointi ja maksu 12 tunnin sisällä

Me maksamme rahat tilillesi välittömästi arvioinnin valmistuttua. Mikäli et ole tyytyväinen, niin voit perua tilauksesi kolmen vuorokauden (72h) sisällä ja lähetämme jalometallisi takaisin veloituksetta ilman minkäänlaisia kustannuksia!

Valitse, mitä evästeitä käytät

Salli käyttäjätietojen kerääminen ja käsittely mainostarkoituksiin.

Salli räätälöityjen mainosten näyttäminen käyttäjien käyttäytymisen ja mieltymysten perusteella.

Salli mainontaan liittyvien tietojen tallentaminen osuvien ja kohdistettujen mainosten näyttämiseksi.

Salli analytiikkatietojen kerääminen ja tallentaminen verkkosivustojen käytön analysoimiseksi ja palvelujen parantamiseksi.