4.8 arvio 

717

arvostelua

Kullan aitous - Näin testaat kullan itse

valkokultainen sormus jossa kullan leimat ja muut kullan merkinnät

Kullan arvioiminen on kultasepälle tai kullan arviointia työkseen tekevälle helppoa. Parhaimmat arvioitsijat osaavat sanoa jo korun käteen saadessaan, ilman suurempaa tarkkailua, että onko koru kultaa vai ei. Tämä ei kuitenkaan onnistu tavalliselta tallaajalta yhtä helposti. Muutamalla keräämällämme konstilla saat helposti tietää onko kultakorusi todella kultaa.
Helpoiten kullan tunnistaminen onnistuu leimoista

Jokaisessa kultakorussa tulisi olla lain mukaan kultapitoisuudesta kertova leima. Leima kertoo kuinka suuri osa esineen painosta on kultaa. Enemmän tietoa pitoisuusleimoista ja muista leimoista löydät aikaisemmasta blogistamme kullan merkinnät ja leimat.


Korujen leimat ovat usein pieniä ja ne ovat myös usein lian peitossa. Kun löydät kultakorusta leiman, johon on päässyt kertymään likaa, niin voit puhdistaa sen helposti hammastikulla. Leimojen lukeminen on vaikeaa paljaalla silmällä, mutta suurennuslasilla ne ovat jo helposti nähtävissä. Mikäli kultaesineestä löytyy leimat, niin suurella todennäköisyydellä esine on tällöin kultaa (väärennöksiä toki löytyy myös paljon).

Kulta ei tartu magneettiin..

Kulta ei tartu magneettiin, kuten eivät myös muutkaan jalometallit. Mikäli kotoa löytyy magneetti, niin pystyt helposti seulomaan ne korut pois, jotka eivät ainakaan ole kultaa. Jos kultakoru tarttuu magneettiin, niin se ei ole kultaa.

..mutta

Joissakin kultaketjuissa on lukon sisällä metallinen jousi. Ketjun lukko osa saattaa tällöin tarttua magneettiin kiinni, vaikka ketju olisi muuten kokonaan kultaa. Tällöin kuitenkaan muu osa ei tartu magneettiin.

Kulta ei maistu, eikä haise

Vaikka kultaa yritetään väärentää paljon ja tavallisiin metalliesineisiin laitetaan kullan leimoja, niin maistamalla korua voit tunnistaa väärennöksen helposti. Kulta ei maistu, eikä haise metallille. Mikäli metallin maku tunkeutuu suuhusi, niin voit olla varma, ettei kultakoru ole todellisuudessa kultaa. Ennen kuin lähdet maistelemaan koruja, niin suosittelemme niiden pesemistä.

Kulta lämpenee nopeasti

Kultaa käytetään paljon teollisuudessa juuri sen hyvän lämmönjohtavuuden vuoksi. Voit laittaa kultakorusi kylmään veteen jotta siitä tulee viileä. Ota viilentynyt kultakoru käteesi ja hiero sitä. Mikäli koru rupeaa lämpenemään heti, niin suurella todennäköisyydellä se on kultaa. Voit myös vertailla lämpenemistä johonkin toiseen esineeseen, minkä tiedät olevan metallia. Metalli lämpenee huomattavasti hitaammin kuin kulta.

Voit jättää arvioinnin myös ammattilaisille!

Vaikka et olisi varma kultaesineidesi aitoudesta, niin voit lähettää ne Verkkokullalle myytäväksi. Ammattilaisemme arvioivat kullan useiden vuosien kokemuksella. Mikäli esineet eivät ole kultaa, niin saat ne pyynnöstä veloituksetta takaisin.

Kullan hinta kuvakuvakuvakuvakuvakuvakuvakuvakuvakuvakuvakuvakuvakuva

  • 24K/999 kuvakuvakuvakuvakuvakuva
  • 23K/958 kuvakuvakuvakuvakuvakuva
  • 22K/916 kuvakuvakuvakuvakuvakuva
  • 21K/875 kuvakuvakuvakuvakuvakuva
  • 20K/833 kuvakuvakuvakuvakuvakuva
  • 18K/750 kuvakuvakuvakuvakuvakuva
  • 14K/585 kuvakuvakuvakuvakuvakuva
  • 10K/417 kuvakuvakuvakuvakuvakuva
  • 9K/375 kuvakuvakuvakuvakuvakuva
  • 8K/333 kuvakuvakuvakuvakuvakuva

Tilaa ILMAINEN myyntipakkaus täyttämällä lomake!

Haluan myydä:
Myyntipakkaus sisältää kaiken tarvitsemasi myyntiä varten.
Tarkista punaisella merkityt kohdat
Kunnioitamme yksityisyyttäsi: Emme käytä tietoja muuhun kuin tilauksen hoitamiseen ja siihen liittyvään viestintään. Rekisteriseloste
Tämä sivusto käyttää evästeitä palveluiden toimittamisessa, mainosten personoinnissa ja liikenteen analysoinnissa. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lisää tietoa Tästä >>.
OK